Бориспільська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

На Бориспільщині зареєстровано новий випадок захворювання на африканську чуму свиней (далі – АЧС)

Дата: 24.05.2024 11:21
Кількість переглядів: 84

Фото без описуНа території мисливських угідь ТОВ "СМГ "ПЕРЕЯСЛАВСЬКЕ" було виявлено труп дикого кабана. 

При молекулярно-генетичних дослідженнях відібраного патологічного матеріалу виявлено ДНК вірусу африканської чуми свиней. 

З метою ліквідації спалаху АЧС, 22.05.2024 проведено засідання місцевої державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Бориспільській районній державній адміністрації Київської області (ДНПК), за результатами якого прийнято рішення про запровадження карантину щодо африканської чуми свиней та затверджено План заходів щодо профілактики, недопущення поширення та ліквідації захворювання африканської чуми свиней на території мисливських угідь ТОВ "СМГ "ПЕРЕЯСЛАВСЬКЕ" Бориспільського району Київської області. Визначено межі епізоотичного вогнища, зон захисту та нагляду. 

Наразі фахівцями Держпродспоживслужби спільно з органами місцевого самоврядування, поліцією та іншими державними установами вживаються всі заходи, що передбачені діючою Інструкцією з профілактики та боротьби з африканською чумою свиней та Плану заходів щодо профілактики, недопущення поширення та ліквідації захворювання африканської чуми свиней на території Бориспільського району.

Суб’єктам господарювання всіх форм рекомендуємо враховувати у своїй роботі факт запровадження карантину щодо АЧС в Бориспільському районі.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора