Бориспільська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Відбулася щотижнева нарада з головами територіальних громад та керівниками силових структур Бориспільського району 

Дата: 09.05.2024 18:10
Кількість переглядів: 146

Фото без описуДнями, під головуванням начальника Бориспільської районної військової адміністрації Київської області Руслана Дяченка відбулася щотижнева нарада з керівниками силових структур, головами територіальних громад Бориспільського району та представниками Бориспільського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки.

Розпочинаючи нараду, Руслан ДЯЧЕНКО озвучив основні питання, які винесені на розгляд присутніх. 

Насамперед, заслухали начальника Бориспільської районної державної лікарні ветеринарної медицини  Олександра Радосоловича, який інформував присутніх про те, що у Бориспільському районі 07 травня розпочалася весняна кампанія з пероральної імунізації диких м’ясоїдних тварин, яка триватиме чотири дні. Як зазначив О.Радосолович, пероральна імунізація, як і восени минулого року, проводиться шляхом наземного розподілу принад з вакциною на заздалегідь погодженій із районними військовими адміністраціями площі (за виключенням населених пунктів, водно-болотних угідь, ріллі, полів та автодоріг). 

«Для забезпечення оперативного розповсюдження вакцини створені робочі бригади, які з врахуванням заходів мінної безпеки вручну розкладуть принади з вакциною на визначених ділянках. 

Їстівна принада з вакциною має невеликий розмір, приблизно із сірникову коробку. Оболонка принади виготовлена з м’ясо-кісткового борошна та має специфічний запах, який приманює тварин на великих відстанях. Всередині принади знаходиться желеподібна субстанція з вакциною проти сказу, при поїданні якої у тварин через 2-3 тижні формується імунітет проти збудника сказу і триває мінімум 1 рік.

Зазначені принади з вакциною проти сказу цілком безпечні для людей, тварин і навколишнього середовища» 

Підсумовуючи наведене, Олександр Радосолович зауважив, що з метою імунізації проти сказу максимальної кількості диких м’ясоїдних тварин Головне управління Держпродспоживслужби в Київській області просить мешканців Київщини не торкатися брикетів та не переносити їх на інші місця, якщо випадково на них натраплятимуть.

Також, у ході наради присутні проаналізували стан виконання поставлених завдань відповідно до законодавства України про мобілізаційну підготовку та мобілізацію, організацію та здійснення оповіщення військовозобов’язаних та забезпечення їх своєчасного прибуття до РТЦК та СП, у розрізі громад району. Обговорили спільний алгоритм дій щодо виконання визначених завдань із призову мобілізаційних ресурсів, проблемні питання під час проведення мобілізації на території Бориспільського району та шляхи їх вирішення. 

Наприкінці наради Руслан Дяченко вкотре наголосив усім присутнім про необхідність всебічної підтримки роботи Бориспільського РТЦК та СП щодо оповіщення і своєчасного прибуття військовозобов’язаних та безумовному виконанні територіальними громадами законодавства про оборону, мобілізаційну підготовку та мобілізацію.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора