Бориспільська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

У БОРИСПІЛЬСЬКОМУ РАЙОНІ РОЗПОЧАТО ШТАБНІ ТРЕНУВАННЯ З ПИТАНЬ ЦИВІЛЬНОГО ЗАХИСТУ

Дата: 26.04.2024 15:18
Кількість переглядів: 169

Фото без описуСьогодні, 26 квітня, проведено штабні тренування з органами управління цивільного захисту Гірьської субланки Бориспільської районної ланки територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту Київської області з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації в умовах воєнного стану пов’язаної з руйнуванням об’єкту внаслідок падіння безпілотного літаючого апарату.

Головною метою штабних тренувань є своєчасне реагування на надзвичайні ситуації, налагодження взаємодії  органів місцевого самоврядування з органами виконавчої влади, а також іншими установами і організаціями, які залучаються до ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій.

Під час штабних тренувань документально фіксуються  рішення місцевої комісії з питань ТЕБ та НС, розпорядження керівника робіт з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, а також відпрацьовуються заходи з оповіщення і евакуації населення, порядку збору і передачі інформації про надзвичайні ситуації, забезпечення публічної безпеки і порядку на місці виникнення надзвичайної ситуації, надання медичної та психологічної допомоги громадянам. 

До проведення заходів залучаються представники Бориспільської районної державної (військової) адміністрації Київської області, територіальних підрозділів ДСНС, Національної поліції,  Держпродспоживслужби та інші підприємства, установи та організації, передбачені планом проведення штабного тренування.

Це вже не перші штабні тренування в цьому році, у березні були проведені у Вороньківській територіальній громаді Бориспільського району Київської області.

Такі  тренування є плановим заходом відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 26.06.2013 № 443 «Про затвердження Порядку підготовки до дій за призначенням органів управління та сил цивільного захисту», Плану основних заходів цивільного захисту Бориспільського району Київської області на 2024 рік та триватимуть протягом року у всіх територіальних громадах району.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора