Бориспільська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Щотижнева нарада з силовиками та головами ОТГ Бориспільського району

Дата: 24.04.2024 14:45
Кількість переглядів: 124

Фото без опису23 квітня, у Бориспільській РВА Київської області під головуванням начальника адміністрації Руслана Дяченка відбулася щотижнева нарада з керівниками силових структур, головами територіальних громад Бориспільського району та представниками Бориспільського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки з актуальних питань життєдіяльності Бориспільського району в умовах сьогодення. 

Розпочинаючи нараду, Руслан ДЯЧЕНКО озвучив основні питання, які винесені на розгляд присутніх. 

Насамперед, присутні обговорили ситуацію, пов’язану з весняним водопіллям, а саме, значне підвищення рівня води у річці Дніпро, що спричинило переливання води на дамбі біля третього та четвертого шлюзів в межах Золочівської громади. 

Тарас Кравчук, начальник Бориспільського РУП ГУ НП у Київській області, у свою чергу, інформував присутніх щодо розбудови системи відеоспостереження в межах територіальних громад Бориспільського району. Окремо наголосив на необхідності  проведення інформаційно-роз’яснювальної роботи серед жителів громад Бориспільщини щодо неухильного дотримання правил пожежної безпеки в побуті, лісах, лісосмухах та місцях масового відпочинку та щодо дотримання правил безпеки на воді, особливо під час купального сезону. Також, Т.Кравчук наголосив, що відпочинок на воді повинен бути тільки в спеціально відведених та обладнаних для цього місцях.

Валентина Мадай, лікар-епідеміолог відділу епіднагляду (спостереження) та профілактики інфекційних хвороб Бориспільської районної філії ДУ «Київський ОЦКПХ МОЗ», інформувала присутніх, що з 24 по 30 квітня триває Всесвітній тиждень імунізації, мета якого  — нагадати про важливість щеплень та роз’яснити людям, як вакцини захищають організм від важких інфекційних хвороб, особливо для дітей.

«Згідно з Національним календарем профілактичних щеплень кожна дитина в Україні до 16 має отримати щеплення від 10 небезпечних інфекцій: 

  • гепатиту В, 
  • туберкульозу, 
  • кору, паротиту, краснухи, 
  • дифтерії, правця, кашлюка, 
  • поліомієліту,
  • гемофільної інфекції типу b.

Дорослі мають кожні 10 років ревакцинуватися від дифтерії та правцю.
Для того щоб запобігти спалахам хвороб та захистити тих людей, яким за віком чи через важкі хвороби та стани тимчасово не можна вакцинуватися від певних хвороб, потрібен колективний імунітет. Для цього 95% дітей мають бути щеплені всім, що належить у їхньому віці, а не менше 80% дорослих мають вчасно робити бустерні щеплення від правця й дифтерії.
Вакцинація — це безпечний та ефективний спосіб захисту дітей та дорослих від небезпечних інфекційних хвороб та їхніх ускладнень.»

Крім того, присутні заслухали та обговорили стан виконання поставлених завдань відповідно до чинного законодавства України про мобілізаційну підготовку та мобілізацію, організацію та здійснення оповіщення військовозобов’язаних та забезпечення їх своєчасного прибуття до РТЦК та СП, з метою укомплектування військ Збройних Сил України. Обговорили проблемні питання під час проведення мобілізації на території Бориспільського району та шляхи їх вирішення. 

Голови територіальних громад району, у свою чергу, доповіли про поточний стан справ у територіальних громадах Бориспільського району.

За результатами наради дані відповідні доручення, терміни їх виконання та настанови щодо подальшої роботи.
 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора