Бориспільська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Відбулося засідання Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України

Дата: 12.04.2024 20:43
Кількість переглядів: 81

Фото без описуНачальник Бориспільської районної військової адміністрації Київської області Руслан ДЯЧЕНКО, спільно із керівниками органів місцевого самоврядування Бориспільського району, взяв участь у засіданні Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України.

Захід відбувся в онлайн-режимі за участі Глави держави Володимира ЗЕЛЕНСЬКОГО, Прем'єр-міністра України Дениса ШМИГАЛЯ, керівника Офісу Президента України Андрія ЄРМАКА та представників Уряду.

Президент України, Голова Конгресу Володимир ЗЕЛЕНСЬКИЙ у своєму виступі наголосив, що наразі важливо обʼєднувати зусилля органів влади різного рівня, а громадам – посилювати діяльність щодо підтримки військових та оборонного виробництва.

«Дійсно, в кожній громаді – свої потреби. Але усі ми маємо памʼятати про головну потребу всієї нашої держави зараз і кожного українця. Ми повинні зупинити агресію Росії та завершити цю війну справедливим миром на своїх умовах. Тільки це може відновити справжню безпеку для всіх. Заради цього ми повинні не втрачати час і не проявляти слабкості. Ми повинні якнайбільше захистити життя наших людей від російського терору», – наголосив Володимир ЗЕЛЕНСЬКИЙ.

Захід був розділений на два блоки. Перший – засідання Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України. У його рамках відбулися виступи міжнародних гостей.

Учасники зібрання розглянули чотири ключових питання:

  • протидія безпековим загрозам, організації подолання наслідків руйнування цивільної інфраструктури;
  • функціонування об’єктів енергетичного комплексу України та заходи із забезпечення стабільної роботи енергетичної системи в умовах постійних ракетних обстрілів;
  • нова урядова політика з підтримки вітчизняного виробництва  «Зроблено в Україні»;
  • Європейська інтеграція України та нові можливості і виклики для українських громад.

Під час другої частини заходу відбувся форум «Життя регіонів в умовах війни», в рамках якого відбулися обговорення питань, напрацьованих у шести профільних комісіях при Конгресі.

Подробиці засідання Конгресу — на сайті



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора