Бориспільська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Посилення стійкості тих, хто рятує та допомагає іншим

Дата: 29.03.2024 09:52
Кількість переглядів: 102

Фото без опису✔️ МВС України в межах Всеукраїнської програми ментального здоров’я Ти як? - ініціативи Олена Зеленська - запускає масштабну програму підтримки співробітників: поліцейських, рятувальників, прикордонників, нацгвардійців, ветеранів служби. 

❤️‍🩹 Системна психологічна допомога - індивідуально щодо кожного - буде надаватися не тільки працівникам підрозділів, а й членам їхніх родин.

📍 Передбачається функціонування також комплексів психологічної реабілітації, а в прифронтових районах мобільних психологічних пунктів.

☝🏻 Мета проєкту – зберегти та посилити багатотисячний колектив МВС, який щодня, щогодини рятує українців, воює на фронті, зберігає правопорядок. 

💬- МВС - це міністерство, що відразу усвідомило важливість ментального здоров’я та вийшло за рамки власного пріоритетного проєкту в межах Всеукраїнської програми ментального здоров’я. Розроблено та впроваджено сучасний алгоритм допомоги постраждалим - під час надзвичайних ситуацій, вони перші, хто підхоплює людину. Тепер створили програму посилення резильєнтності своєї великої команди. Це своєчасна відповідь на виклики сьогодення та приклад для наслідування іншим, - наголосила керівниця Координаційний центр КМУ / Mental Health UA Оксана Збітнєва.

▫️ Проєкт отримав назву «Наставник з ментального здоров’я («Mental tutor»). Вже відбувся двоетапний відбір - обрано 222 найкращих психологів, які сфокусують свою роботу в напрямку надання психологічної допомоги та підтримки нашим захисникам та захисницям. Крім того, наставники опанували навички безбар’єрного спілкування – пройшли курс «Безбар’єрна грамотність» на порталі «Дія».

▫️ Вони здійснюватимуть мотиваційний та психоедукаційний супровід, співпрацюватимуть з психологами міжрегіональних реабілітаційних центрів, з представниками закладів охорони здоров’я, взаємодіятимуть з працівниками соціально-гуманітарного напряму.

▫️ Обговорити перші кроки та визначити спільний порядок дій разом з експертами сфери ментального здоров’я зібрались на дискусійну панель «Ефективне впровадження «Mental tutor» в системі МВС України: від концепції до реалізації». 

Організатором заходу виступило Психологічна служба МВС України за підтримки Фонду «Партнерство задля стійкості України».

Тренінг для учасників заходу провела Israel Trauma Coalition in UA

▫️ Визначили можливості залучення ресурсів Всеукраїнської програми ментального здоров’я Ти як? Також обмінялись досвідом відновлення ветеранів та застосування формату допомоги «рівний-рівному».

💬- Питання ментального здоров’я є пріоритетом під час війни. МВС віддає належне захисникам нашої країни. Проєкт наставництва «Mental tutor» - це ще один крок у забезпеченні їхнього психологічного благополуччя. Ці наставники, вже пройшли спеціальну підготовку з психології травми та  працюватимуть відповідно до потреб людей. Наша мета охопити підтримкою всіх, хто цього потребує, - зазначив начальник Управління психологічного забезпечення Андрій Костюк Andrew Kostiuk

💬- Проєкт «Mental tutor» - це про те, як ментальне здоров’я стає внутрішнім каркасом всередині великого роботодавця МВС. Мережа наставників стане потужною для МВС й інших міністерств, бо в вас вже точно є чому повчитись. Важливо, що міністерство ґрунтовно дивиться в бік підходу «рівний-рівному». «Mental tutor» стане фундаментом, на якому може повноцінно прорости цей формат, - заявила експертка Координаційного центру Ольга Горбаньова.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора