Бориспільська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Відбулося позачергове засідання комісії ТЕБ та НС 

Дата: 15.10.2023 22:22
Кількість переглядів: 407

Фото без опису12 жовтня 2023 року, під головуванням начальника Бориспільської районної військової адміністрації Київської області Руслана Дяченка, відбулося позачергового засідання Бориспільської районної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

На розгляд комісії були винесені наступні питання: 

  • Про хід виконання робіт із облаштування захисту об’єктів системи водопостачання, водовідведення, теплопостачання, газопостачання, електропостачання та інших об’єктів систем життєзабезпечення на території громад Бориспільського району, у тому числі пожежної та техногенної безпеки  відповідно до рекомендацій обласної комісії з питань ТЕБ та НС (протокол      № 31 від 09.10.2023).
  • Про формування стратегічних запасів питної та технічної води для потреби населення та об’єктів соціальної інфраструктури Бориспільського району на випадок виникнення надзвичайної ситуації.
  • Узгодження плану дій у розрізі територіальних громад на випадок виникнення надзвичайних ситуацій на об’єктах життєзабезпечення населення та інших об’єктах інфраструктури (дорожнє господарство, об’єкти зв’язку).
  • Проведення штабних навчань щодо порядку дій під час застосування та монтажу резервного обладнання на об’єктах критичної інфраструктури району.

Руслан Дяченко, у свою чергу, проінформував присутніх, що постановою Кабінету Міністрів України від 22.09.2023 №1033 передбачено утворення на регіональному рівні оперативних штабів із оперативного реагування та забезпечення створення нормальних умов життєдіяльності під час обмеження та/або припинення постачання електричної енергії.

З метою координації діяльності місцевих органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, обласних установ, підприємств, організацій, суб’єктів господарювання всіх форм власності щодо забезпечення публічної безпеки і порядку, запобігання кримінальних правопорушень під час обмеження та/або припинення постачання електричної енергії, посилення захисту та охорони об’єктів критичної інфраструктури, життєзабезпечення населення, забезпечення безперебійного транспортного сполучення на автомобільних дорогах загального користування протокольним рішення Київської обласної комісії з питань ТЕБ та НС (протокол від 04.10.2023 № 30) утворено обласний міжвідомчий оперативний штаб із оперативного реагування та забезпечення створення нормальних умов життєдіяльності населення під час обмеження та/або припинення постачання електричної енергії», затверджено його положення та склад. 

Даним протоколом також передбачено затвердження на місцевому рівні складу відповідних оперативних груп районних військових адміністрацій, виконавчих комітетів міських та сільських рад, а також затвердження режиму чергування відповідних працівників в адміністраціях та виконкомах.

Окрему увагу було приділено питанню щодо проведення профілактичних заходів з попередження суїцидальної загрози серед неповнолітніх на території Бориспільського району Київської області. З даного питання прийнято рішення організувати та провести з інспекторами ювенальної превенції Бориспільського РУП ГУНП України в Київській області профілактичну інформаційно-роз’яснювальну роботу із учнями району щодо попередження суїцидальної поведінки. 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора