Бориспільська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

У РВА відбулася щотижнева нарада щодо актуальних питань життєдіяльності Бориспільського району 

Дата: 11.10.2023 17:30
Кількість переглядів: 400

Фото без описуДнями, начальник Бориспільської РВА Київської області Руслан Дяченко провів щотижневу нараду з головами територіальних громад та керівниками силових структур Бориспільського району щодо актуальних питань життєдіяльності району в умовах сьогодення.

Насамперед, обговорили питання створення при районній військовій адміністрації робочої групи «Прозорість і підзвітність» задля посилення заходів по запобіганню та протидії корупції в Бориспільському районі. До її складу увійдуть, зокрема, представники правоохоронних органів та представники від кожної територіальної громади Бориспільщини. 

Про результати щоквартальної перевірки об’єктів фонду захисних споруд цивільного захисту та функціонування пунктів незламності в територіальних громадах Бориспільського району, у свою чергу, доповіла Оксана Черниш, начальник відділу з питань цивільного захисту населення Бориспільської районної державної (військової) адміністрації Київської області. 

За її словами, перевірка об’єктів захисних споруд цивільного захисту у ІІІ кварталі 2023 року завершена на 100%. Під час оглядів фонду ЗС ЦЗ враховувалися вимоги щодо організації укриття в об’єктах фонду захисних споруд цивільного захисту, передбачених нормами чинного законодавства, а саме:

  • наявність евакуаційного виходу, 
  • примусової вентиляція,  
  • системи водопостачання та водовідведення (каналізації),
  • облаштування пандусами, поручнями ЗС ЦЗ для маломобільних груп населення, 
  • взяття на облік облаштованих найпростіших укриттів.

За результатами перевірок, відмічається проведення значної роботи територіальними громадами спільно з балансоутримувачами ЗС ЦЗ щодо покращення стану існуючого фонду захисних споруд цивільного захисту, а саме:

  • приведено приміщення у належний санітарний стан (звільнено від сміття, відремонтовано інженерні мережі), проведено додаткове освітлення, встановлено додаткові місця для сидіння (лежання), а також укомплектовано укриття засобами для пожежогасіння;
  • у найпростіших укриттях, які використовуються закладами освіти  проведено поточні ремонти;
  • вживаються заходи щодо поповнення фонду захисних споруд за рахунок будівництва нових укриттів модульного типу та облаштування існуючих приміщень  як найпростіші укриття. За звітний квартал збільшився фонд у Яготинській ТГ – 4, Бориспільська – 2, Переяславська – 5, Студениківська – 1, Пристолична – 2.

Протоколом № 215 засідання оперативного штабу Ради оборони Київської області від 02.10.2023 доручено

  • визначити графік роботи пунктів незламності на відповідній території рішеннями місцевих комісій з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій (за відсутності таких рішень). У разі зміни оперативної обстановки, екстрених відключень електроенергії, виникнення інших надзвичайних ситуацій або окремого розпорядження забезпечити роботу пунктів у цілодобовому режимі,
  • у разі наявності потреби у додатковому розгортанні пунктів незламності  проводити роботи з суб’єктами господарювання (відповідальним бізнесом) щодо розгортання та функціонування пунктів незламності на їх об’єктах (магазинах, закладах харчування, АЗС та інших). 

З 01 жовтня 2023 року на території Бориспільського району організовано роботу та функціонування 78 пунктів незламності, з них: від ОТГ - 65 (в тому числі при закладах освіти – 27), від бізнесу - 8, від ДСНС – 5 (3 стаціонарні та 2 пересувні).

Крім того, у ході наради присутні обговорили алгоритм дій посадової особи при отриманні інформації про вчинення (загрозу вчинення) діяння з ознаками терористичного акту та заслухали роз’яснення ДСНС щодо сигналів оповіщення (інформування) населення про загрозу виникнення або виникнення надзвичайних ситуацій.

На завершення наради дані відповідні доручення, терміни їх виконання та настанови щодо подальшої роботи.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора