Бориспільська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

День пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України

Дата: 29.08.2023 03:34
Кількість переглядів: 398

Фото без опису

Щороку, 29 серпня, в Україні вшановується пам’ять захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України. 

Цей день встановлено Указом Президента України від 23.08.2019 № 621 для увічнення героїзму військовослужбовців і добровольців, котрі віддали життя за батьківщину. 

29 серпня 2014 року сотні наших захисників у соняшникових полях під Іловайськом поклали свої життя на вівтар свободи та незалежності нашої країни. 366 українських воїнів полягли там, 429 – зазнали поранень, 158 – зникли безвісти, 300 – опинилися в полоні. 

Тому символом Дня пам’яті захисників України стала квітка соняха. Він – не просто символ історичної мужності українських воїнів, це – символ життя України.

Просимо українців у День пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України, доповнити одяг соняхом – символом пам’яті захисників України, і тим самим продемонструвати свою шану та повагу. Відео з інструкціями по виготовленню символа «Сонях» за посиланням

29 серпня ми згадуємо не лише тих, хто загинув в Іловайській трагедії, а й десятки тисяч полеглих захисників і захисниць України в сучасній російськоукраїнській війні від 2014 року. 

Попри велику кількість втрат у сучасній російсько-українській війні маємо й історичну перемогу – згуртовану націю, готову боротися за волю і свободу. Україна може спертись на широку підтримку громадян, бо на захист незалежності держави стали мешканці всіх, без винятку, регіонів нашої країни.

У нинішній війні ми платимо надзвичайно велику ціну. Безперечно, це не єдиний день у році, коли згадуються полеглі та віддається їм шана. Однак це нагода для всього суспільства разом зробити усе можливе, аби пам’ять про героїв була збережена та зміцнена на багато поколінь вперед. 

Схиляємо голови перед сотнями тисяч наших земляків, які мужньо боряться на фронтах, самовіддано працюють в тилу, перед кожним, хто день за днем наближає радість Перемоги. 

Глибоко сумуємо за тими, хто віддав життя в боротьбі за мир та спокій на рідній землі.

Слава Україні!
Героям Слава!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора