Бориспільська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Національна програма зовнішньої реабілітації «Неопалимі»

Дата: 22.08.2023 13:52
Кількість переглядів: 140

Фото без описуНеопалимі - це національного масштабу реабілітаційна програма, що займається лікуванням деформаційної травми, опіків та рубців, для людей, що отримали поранення внаслідок війни. 

Неопалимі - це екосистема, що об’єднує вже понад 30 приватних медичних закладів профілю естетична медицина, дерматологія та пластична хірургія у 15 областях України, а також у сусідніх країнах Східної Європи.

Зараз лікування в рамках проекту проходить вже понад 120 пацієнтів по всій Україні. Географія безпосередньої діяльності Неопалимих охоплює та міста – Київ, Харків, Львів, Одеса, Дніпро, Запоріжжя, Івано-Франківськ, Житомир, Рівне, Ужгород, Чернівці, Черкаси, а також Краків, Варшава та Кишинів, проте, на лікування запрошуються пацієнти, незалежно від їх місця перебування, якщо вони мають змогу самостійно добиратись у інше місце.  

В рамках проекту клініки беруть на відновне лікування пацієнтів з рубцевими змінами шкіри, а саме гіпертрофічні рубці, опіки, контрактури внаслідок осколкових чи термічних уражень. Лікування проводиться за допомогою лазерів (ErYag чи CO2), мікроголкової радіочастотної технології, а також полінуклеотидних препаратів та заспокійливих і відновлюючих топічних засобів.

До лікування приймаються пацієнти, що отримали вищезазначені ураження всіх вікових груп, так як в проекті беруть участь спеціалісти з фаху дерматологія та дитяча дерматологія. До лікування приймаються пацієнти, що отримали вищезазначені ураження в період з 2014 року внаслідок російської агресії. Можливості проекту не розповсюджуються на пацієнтів з побутовими травмами. 

Початок лікування визначається спеціалістами проекту виходячи зі стану рубцевих змін, але, переважно, не швидше 4 місяців від дати ураження. Окрім цього в проект приймаються пацієнти з механічним травматичним татуажем (порох, асфальт, тощо), аналогічно отриманим внаслідок військових дій. В проект приймаються громадяни України, випадки можливого лікування іноземних громадян розглядаються індивідуально. Терміни лікування та кількість процедур вирішуються індивідуально з огляду на anamnesis morbi та status localis.

Щоб потрапити на лікування пацієнту необхідно заповнити реєстраційну форму на сайті проекту www.neopalymi.in.ua. Більш детально, в інструкції приведенній нижче:

https://rada.info/upload/users_files/24209740/b2f87536666e542f4ecb3a3bd36dc684.pdf
 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора