Бориспільська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Безпекова ситуація на території Бориспільщини, - головне питання щотижневої наради

Дата: 23.08.2023 19:52
Кількість переглядів: 460

Фото без описуДнями, начальник Бориспільської РВА Київської області Руслан Дяченко провів щотижневу нараду щодо актуальних питань життєдіяльності району в умовах сьогодення. 

У ході обговорення порядку денного наради було розглянуто низку важливих та актуальних питань, серед яких:

  • стан готовності теплового господарства закладів соціальної сфери Бориспільського району до роботи в опалювальний період 2023/2024 року;
  • заходи щодо реабілітації військових у Бориспільському районі; 
  • основні поняття початкової та базової підготовки громадян України до національного супротиву. 

Також, на нараді йшлося про стан пожежної та техногенної безпеки закладів освіти Бориспільського району, готовність захисних споруд навчальних закладів району та про рекомендації щодо визначення форми навчання, враховуючи безпекову ситуацію. 

Про стан виконання планової та додаткової вакцинації проти кору, паротиту, краснухи серед дитячого населення Бориспільського району, у свою чергу, розповіла Валентина Мамадай, лікар епідеміолог Бориспільської районної філії ДУ «Київський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України». З її слів, у Бориспільському районі потребують додаткової вакцинації і ревакцинації 2 143 дитини. Захворювання на кір може мати тяжкий перебіг і призвести до серйозних ускладнень — пневмонії, вушної інфекції, корового енцефаліту запалення (головного мозку), часто спричиняє гнійні запалення дихальних шляхів тощо. Специфічного лікування від кору немає. Єдиний спосіб запобігти ускладненням від кору — вакцинація. Діти й дорослі, які не отримали профілактичне щеплення, перебувають у зоні ризику. Тому необхідно якомога швидше надолужити щеплення, якщо пропустили планову вакцинацію. Фото без опису

На завершення наради начальник військової адміністрації Руслан Дяченко порушив питання щодо посилення заходів із забезпечення безпеки громадян та громадського порядку у період святкування Дня Державного Прапора України та Дня Незалежності України. Зокрема, наголосив на необхідності чіткого та неухильного дотримання вимог комендантської години, вимог порядку дій у разі отримання сигналів «Повітряна тривога» та «Ракетна небезпека» з обов’язковим використанням захисних споруд та укриттів.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора