Бориспільська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

У РВА відбулася щотижнева нарада 

Дата: 28.07.2023 19:12
Кількість переглядів: 405

Фото без описуДнями, начальник Бориспільської РВА Київської області Руслан Дяченко провів щотижневу нараду з головами територіальних громад Бориспільського району щодо актуальних питань життєдіяльності району в умовах сьогодення. 

Також, участь у нараді взяли представники силових структур Бориспільщини, Павло Попов, голова правління АТ «Київоблгаз», Микола Щербак, старший інспектор Бориспільської дільниці  АТ «Київоблгаз» та Анатолій Зуєвич, начальник Переяслав-Хмельницького відділення АТ «Київоблгаз». 

Насамперед, обговорили стан підготовки об’єктів житлово-комунального господарства та соціальної сфери Бориспільського району до роботи в осінньо-зимовий період 2023/24 року та стан електропостачання на території громад Бориспільського району. 

Одним із пріоритетних завдань, на сьогоднішній день, є забезпечення функціонування об’єктів критичної інфраструктури та соціальних об’єктів району в умовах довготривалого відключення електроенергії. У зв’язку з чим було проведено оперативний моніторинг наявності та потреби засобів альтернативної енергії (генераторів), які використовуються для забезпечення безперебійної роботи об’єктів критичної інфраструктури громад району. 

Очільник Бориспільщини Руслан Дяченко, у свою чергу, зауважив, що Бориспільська РВА Київської області звернулась до департаменту ЖКГ Київської ОВА щодо можливості забезпечення громад Бориспільського району необхідною кількістю засобів альтернативної енергії, тобто генераторами. 

Також, на нараді йшлося про приведення захисних споруд навчальних закладів району у відповідність вимогам пожежної, техногенної безпеки та цивільного захисту, а також іншим нормативно-правовим актам. 

В цілому, йшлося про проведений повторний огляд  наявного фонду захисних споруд цивільного захисту Бориспільського району, у тому числі закладів освіти. Під час оглядів закладів освіти враховувалися вимоги щодо організації укриття в об’єктах фонду захисних споруд цивільного захисту, передбачених:

  • Кодексом цивільного захисту України;
  • Порядком створення, утримання фонду ЗС ЦЗ та ведення його обліку (постанова КМУ від 10.03.2017 №138);
  • Про затвердження вимог з питань використання та обліку фонду ЗС ЦЗ (наказ МВС від 30.07.2018 №579)
  • методичними рекомендаціями ДСНС від 14.06.2022 №03-1870/162-2 (24.07.2023 року Міністерством освіти і науки України надано нові Рекомендації щодо нарощення фонду ЗС ЦЗ закладів освіти та критеріїв/мотодології відбору проектних рішень для організації укриття здобувачів освіти та персоналу залежно від типу території, військових ризиків тощо).

По кожному облаштованому укриттю у закладі освіти надано рекомендації щодо їх утримання, у тому числі приведення у відповідність до вимог чинного законодавства України, а саме передбачити у спорудах:

  • 2-й евакуаційний вихід;
  • примусову вентиляцію;
  • систему водопостачання;
  • систему водовідведення (каналізації);
  • взяття на облік облаштованих  найпростіших укриттів.

За результатами розгляду питань дані відповідні доручення, терміни їх виконання та настанови щодо подальшої роботи.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора