Бориспільська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Р.Дяченко провів щотижневу робочу нараду 

Дата: 11.07.2023 19:57
Кількість переглядів: 740

Фото без описуСьогодні, 11 липня, начальник Бориспільської РВА Київської області Руслан Дяченко провів щотижневу нараду з представниками силових структур та головами територіальних громад Бориспільського району щодо актуальних питань життєдіяльності району в умовах сьогодення. 

Розпочинаючи нараду, Руслан ДЯЧЕНКО озвучив основні питання, які винесені на розгляд присутніх. В цілому, йшлося про запобігання виникненню пожеж в природніх екосистемах на території населених пунктів Бориспільського району. 

За інформацією Бориспільського РУ ГУ ДСНС України у Київській області, з настанням літнього періоду збільшується кількість пожеж в природніх екосистемах. Найбільш розповсюдженою причиною виникнення пожеж трав’яного настилу є необережне поводження громадян з вогнем, самовільне випалювання сухої рослинності або її залишків. Так, з початку 2023 року на території району виникло 176 пожеж сухої рослинності та сміття, що на 57,1% більше за аналогічний період 2022 року. 

Начальник військової адміністрації Р.Дяченко, у свою чергу,  наголосив на важливості постійного моніторингу для своєчасного виявлення найменших загорянь. Опрацювавши дане питання було вирішено: 

  • провести засідання круглого столу з головами територіальних громад району щодо можливості створення пожежно-рятувальних підрозділів місцевої пожежної охорони в громадах Бориспільщини з метою швидкого реагування на повідомлення про виникнення пожеж; 
  • посилити роз’яснювальну роботу серед населення щодо недопущення випалювання сухої трави, залишків рослинності, побутових відходів та порядку дій у разі виникнення пожеж.

Також, присутні розглянули та опрацювали питання щодо розроблення дієвого механізму працевлаштування внутрішньо переміщених осіб із залученням фінансування з місцевих бюджетів, оскільки, працевлаштування є одним із найважливіших напрямків підтримки ВПО. 

Станом на 1 липня 2023 року на обліку в службі зайнятості перебуває 956 безробітних громадян, з них 69 внутрішньо переміщених осіб. За період січень-червень 2023 року працевлаштовано 50 осіб із числа внутрішньо переміщених. Слід звернути увагу, що для того, щоб скористатися деякими послугами, людям зовсім не обов’язково реєструватися в центрі зайнятості. Це, зокрема - підбір роботи, профорієнтаційні послуги, отримання ваучера на навчання тощо. Отримати послуги можна  дистанційно.
 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора