Бориспільська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Чорнобиль: гіркий спомин і вічний біль

Дата: 26.04.2023 13:10
Кількість переглядів: 278

Фото без опису

Щороку, 26 квітня, українці та весь світ згадують одну з найстрашніших техногенних  катастроф за часів існування людства, яка й досі озивається пекучим болем у багатьох родинах – вибух на Чорнобильській АЕС.

Цей день - є днем пам’яті, скорботи та вшанування героїзму пожежних, експлуатаційного персоналу ЧАЕС, військовослужбовців, будівельників, пілотів, учених, медиків, які брали участь у ліквідації наслідків аварії. Подвиг цих людей, під час якого вони віддали своє здоров’я, ставши на шляху сліпої ядерної стихії, і захистили тим самим не лише Українську землю, а й усе людство від поширення смертельної небезпеки, назавжди записано до літопису людської мужності та навічно залишиться у серцях українських громадян.

Вічна пам’ять тим, кого немає з нами, і многая літа тим, хто живий.

 


За інформацією управління соціального захисту населення Бориспільської РДА Київської області:

Відповідно до Закону України "Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи" на обліку в Бориспільському районі перебуває 4812 осіб з числа ЧАЕС.

За 2022 рік оздоровлено 46 осіб, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи 1 категорії.

1300 громадянам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи призначено щорічну допомогу на  оздоровлення (Ліквідатори 1 категорії: 1, II  група інвалідності  - 120 грн., III  – 90 грн.).

Зареєстровано 210 підприємств, в яких працюють громадяни постраждалі внаслідок Чорнобильської катастрофи 1 та 2 категорії, яким здійснюється  відшкодування додаткової чорнобильської відпустки.

2136 осіб щомісячно отримують компенсацію за харчування на загальну суму 682932.30 грн. (Ліквідатори 1 категорії - 529 грн., II – 264,50  грн.).


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора