Бориспільська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Андрій Вітер із Переяслава на Покрову здіймав у Чопилках прапор України, обіцяв після перемоги наварити козацького кулішу

Дата: 24.02.2023 08:10
Кількість переглядів: 449

Фото без описуАндрій Вітер із Переяслава хотів після перемоги повернутись до Чопильського пагорбу біля храму Миколи Чудотворця. Про нього там пам’ятатимуть завжди.

29 січня два воїни Андрій Вітер із Переяслава та Олександр Пінчук загинули на війні. Військові тривалий час були на вишколі і службі в Ташанській громаді, що на Переяславщині, базувалися в Горбанях. Ще 14 жовтня, на свято Покрови Пресвятої Богородиці, вони здіймали біля Храму Миколи Чудотворця у Чопилках Державний та військовий прапори. Історію того дня розповіла Анна Кузьменко-Лебедівська у дописі на Facebook-сторінці Ташанської ТГ, передає Інформатор.

“Через війну восени в цей день ми не проводили ні фестивалю, ні святкових заходів (які вже стали традицією) біля храму (Анна Кузьменко-Лебедівська була ініціаторкою відбудови козацького храму в Чопилках – ред.). За традицією заспівали “Ой у лузі червона калина”. Були пригощання і тривалі теплі розмови. Воїни цікавилися нашою історією і церквою. Ми їм розповідали про козацький фестиваль. Переглядали фото і відео. Андрій з гарним козацьким прізвищем Вітер (наш земляк – родом із Переяслава) сказав, що після перемоги ми всі зустрінемося тут – на Чопильському пагорбі біля храму – і наваримо справжнього козацького кулішу!”, – написала Анна Кузьменко-Лебедівська.

Вона додала: “Скільки б щоденно різного ми не робили для наших воїнів – про себе скажу: щоразу, коли отримую звістки про тих, хто героїчно пішов у вічність, – здається, що зробила не так і багато. Усвідомлення, що ми живемо мирним буденним життям саме завдяки їм – Воїнам, що в повний ріст тримають на фронті цього рашистського звіра і безстрашно гинуть заради нас, – повинне прийти до кожного!”.

Анна Кузьменко-Лебедівська наголосила, що Андрій Вітер та Олександр Пінчук назавжди залишаються в історії Ташанського краю.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора