Бориспільська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Суспільно-корисні роботи

Дата: 23.02.2023 11:59
Кількість переглядів: 626

Фото без описуВ умовах воєнних дій всі зусилля суспільства мають бути спрямовані на опір агресору та подолання наслідків вторгнення.

Відтак, зростає необхідність збільшення кількості трудових ресурсів, залучених до забезпечення нормального функціонування суспільства. Одним із таких ресурсів є залучення працездатних осіб до суспільно корисних робіт, що сьогодні є одним з пріорітетних напрямків роботи працівників центру зайнятості та органів місцевого самоврядування.

Механізм залучення працездатного населення до таких робіт врегульовано Порядком Кабінету Міністрів України від 13.07.2011 р. № 753. У цей період питання залучення до суспільно корисних робіт та зайнятості населення стали тісно пов’язані.

Суспільно корисні роботи можуть пропонуватися зареєстрованим безробітним, заробітна плата для учасників суспільно корисних робіт не може бути нижчою  за розмір мінімальної заробітної плати (на сьогодні мінімальна зарплата 6700 грн.) адже з особами, що залучаються до суспільно корисних робіт укладаються строкові трудові договори.

Вищезазначеним порядком визначено орієнтовний перелік видів суспільно корисних робіт , що виконуються в умовах воєнного стану, зокрема:

ремонтно-відновлювальні роботи, насамперед роботи, що виконуються на об’єктах забезпечення життєдіяльності;

фасування гуманітарної допомоги;

плетіння маскувальних сіток;

роботи з підтримання у готовності захисних споруд цивільного захисту, пристосування існуючих наземних або підземних приміщень під найпростіші укриття;

організація забезпечення життєдіяльності громадян, що постраждали внаслідок бойових дій та інші.»

Розпорядженням Київської обласної військової (державної) адміністрації від 15.12.2022 року № 954 затверджено розширений перелік суспільно корисних робіт, що виконуються в умовах воєнного стану у Київській області та перелік замовників (підприємств, установ, організацій) на яких виконуються суспільно корисні роботи вумовах воєнного стану.

Отже, суспільно корисні роботи – це вид тимчасової трудової діяльності працездатних осіб в умовах воєнного стану, які провадяться для виконання робіт, що мають оборонний характер, ліквідації надзвичайних ситуацій техногенного, природного та воєнного характеру, що виникли в період воєнного стану, та їх наслідків, що наближає нас до Перемоги.

Для отримання більш детальної інформації радимо звернутися до Бориспільської філії Київського обласного центру зайнятості за адресою: м.Бориспіль, вул.Глибоцька, 4, тел. (049595) 5-15-52


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора