Бориспільська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

 30 липня – Всесвітній день протидії торгівлі людьми

Дата: 29.07.2024 11:37
Кількість переглядів: 53

На сьогодні одним із найганебніших явищ, які існують у сучасному світі є торгівля людьми. Це явище порушує права людини, принижує її честь та гідність. Щороку по всьому світі мільйони людей, які шукають кращої долі, потрапляють у трудове рабство. 

У 2013 році Генеральна Асамблея ООН організувала зустріч на високому рівні для оцінки результатів втілення Глобального плану дій по боротьбі з торгівлею людьми від 30 липня 2010 року і затвердила резолюцію, яка закріпила дату проведення заходу (30 липня), представила головні його цілі, описала важливість і механізми боротьби зі згубним явищем.

Головною метою, переслідуваної таким рішенням, було підвищення обізнаності суспільства про торгівлю людьми. Тіньова злочинна сфера в багатьох державах прийняла масовий характер. Жертвами работоргівлі стають незахищені категорії людей. Відзначення світовою спільнотою цього заходу допомагає об'єднати зусилля країн всього світу щодо виявлення і боротьби зі злочинною діяльністю в цьому напрямку.

Тож день 30 липня проголошений Всесвітнім днем протидії торгівлі людьми. У цей день Генеральний секретар ООН виступає з посланням. Громадські рухи публікують відомості про торгівлю людьми, рабство. Проводяться флешмоби, виставки. Журналісти розповідають про боротьбу з невільничим ринком, життя активістів, які протидіють ганебному явищу.

Повномасштабне вторгнення рф в Україну спричинило найбільшу міграційну кризу в Європі з часів Другої світової війни і, як наслідок, посилило загрози та вразливість населення до торгівлі людьми. На сьогодні по допомогу звертаються сотні людей в Україні. Серед найвразливіших категорій – діти без супроводу або діти, розлучені з сім’єю, жінки, особи з інвалідністю, особи літнього віку та особи, які раніше вже були постраждалими від торгівлі людьми. Найбільш поширеними формами експлуатації є трудова, сексуальна та втягнення у злочинну діяльність.

Якщо знаєте про випадки торгівлі людьми чи будь-якого виду експлуатації або потерпіли від цього злочину, звертайтеся за такими телефонами:
102 – поліція
1547 – гаряча лінія з протидії торгівлі людьми
112 – служба екстреної допомоги в ЄС


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора