Бориспільська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

У Бориспільській РВА відбулася нарада з актуальних питань життєдіяльності Бориспільського району в умовах сьогодення

Дата: 19.06.2024 21:28
Кількість переглядів: 274

Фото без описуСьогодні, 19 червня, У Бориспільській районній військовій адміністрації Київської області, під головуванням начальника адміністрації Руслана Дяченка відбулася щотижнева нарада з керівниками силових структур, головами територіальних громад Бориспільського району та представниками Бориспільського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки.

Основні актуальні питання, що були заслухані та опрацьовані під час наради:

  • поточний стан справ у територіальних громадах Бориспільського району;
  • стан виконання поставлених завдань відповідно до законодавства України про мобілізаційну підготовку та мобілізацію; 
  • організація та здійснення оповіщення військовозобов’язаних та забезпечення їх своєчасного прибуття до РТЦК та СП;
  • забезпечення цілодобового та безперешкодного доступу до укриттів населення під час оголошення сигналу «Повітряна тривога» в межах територіальних громад району;
  • робота місцевих робочих груп «Прозорість та підзвітність» у територіальних громадах Бориспільського району;
  • забезпечення охорони громадського порядку та пожежної безпеки під час проведення церковних служб та відзначення Дня Святої Трійці (П’ятидесятниці) і Дня Святого Духа 23-24 червня 2024 року.

Про стан накопичення матеріальних цінностей до місцевого матеріального резерву для запобігання виникненню надзвичайних ситуацій і ліквідації їх наслідків доповіла Оксана Черниш, начальник відділу з питань цивільного захисту населення Бориспільської районної державної адміністрації Київської області. Як зазначила О.Черниш, на виконання доручення Київської ОДА районною державною адміністрацією було проведено збір та аналіз звітної інформації про накопичення матрезерву за формою 10/1 резерв Примірного табеля термінових та строкових донесень з питань цивільного захисту, затвердженого наказом ДСНС від 29.03.2024 № 359. За проведеним аналізом та отриманої інформації від територіальних громад забезпечено наступні рівні придбання матеріальних цінностей для поповнення матрезерву відповідно до номенклатури:

  • високий рівень (стан накопичення від 90 до 100 %) Бориспільська, Вороньківська, Дівичківська, Золочівська, Переяславська, Пристолична, Студениківською та Циблівською ТГ;
  • достатній рівень (стан накопичення  65 %) Гірська ТГ;
  • низький рівень у Яготинській та Ташанській ТГ (наявні лише паливно-мастильні матеріали).

Також, О.Черниш інформувала присутніх, що згідно протокольного рішення від 31 жовтня 2023 року № 119 засідання Кабінету Міністрів України районним адміністраціям, територіальним громадам та суб’єктам господарювання, які продовжують свою роботу у воєнний час та які віднесені до категорій цивільного захисту, доручено розробити та погодити з ДСНС проєкти планів цивільного захисту на особливий період до 1 липня 2024 року. На рівні району даний план розроблено та передано на погодження до ГУ ДСНС України у Київській області.

Богдан Ходарченко, капітан служби цивільного захисту, провідний інспектор відділу нормативно-технічної роботи та контролю за системами протипожежного захисту та ліцензування УЗНС ГУ ДСНС України у Київській області, у свою чергу, інформував присутніх про необхідність створення та забезпечення функціонування підрозділів місцевої пожежної охорони на території Бориспільського району. Для цього, як зазначив Б.Ходарченко необхідно:

  • розглянути питання щодо поновлення Положення про місцеву пожежну охорону відповідно до ПКМ України від 07.04.2023 № 315 громадами на території яких знаходяться підрозділи МПО;
  • забезпечити проходження навчання на базі підрозділів ДСНС працівниками місцевої пожежної охорони відповідно до ПКМ України від 07.04.2023 № 315;
  • створити підрозділи місцевої пожежної охорони на території Бориспільського району відповідно до перспективи розвитку МПО.

Відповідно до Регіональної програми Перспективи розвитку місцевої та добровільної пожежної охорони, на території Бориспільського району необхідно створити 8 підрозділів МПО.

Оскільки останнім часом енергетична ситуація в країні та області дещо дестабілізувалась, актуальним на сьогоднішній день залишається питання енергозабезпечення. Очільник Бориспільщини, в черговий раз наголосив на необхідності вжиття додаткових заходів щодо  забезпечення, зокрема, закладів освіти резервними джерелами електропостачання та пальним для роботи електрогенераторних установок та на можливості переведення великих підприємств району на альтернативні джерела енергозабезпечення. 

На завершення наради дані відповідні доручення, терміни їх виконання та настанови щодо подальшої роботи.
 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора