Бориспільська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Відбулася нарада з актуальних питань життєдіяльності Бориспільського району в умовах сьогодення

Дата: 29.05.2024 20:06
Кількість переглядів: 272

Фото без опису28 травня, під головуванням начальника Бориспільської районної військової адміністрації Київської області Руслана Дяченка відбулася щотижнева нарада з керівниками силових структур, головами територіальних громад Бориспільського району та представниками Бориспільського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки.

Традиційно, на нараді обговорили поточний стан справ у територіальних громадах Бориспільського району, проаналізували стан виконання поставлених завдань відповідно до законодавства України про мобілізаційну підготовку та мобілізацію, організацію та здійснення оповіщення військовозобов’язаних та забезпечення їх своєчасного прибуття до РТЦК та СП. Обговорили спільний алгоритм дій щодо виконання визначених завдань із призову мобілізаційних ресурсів, проблемні питання під час проведення мобілізації на території Бориспільського району та шляхи їх вирішення.

Людмила Ротаєнко, головний спеціаліст відділу безпечності харчових продуктів Управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини, державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Бориспільського району ГУ Держпродспоживслужби в Київській області, у свою чергу інформувала присутніх про випадок сказу в  Бориспільському районі. 

Про правила безпеки під час використання альтернативних джерел живлення (газового обладнання, пальників, плит, балонів, генераторів, електронагрівальних приладів, воскових свічок) розповів Максим Оксамит, провідний інспектор відділу запобігання надзвичайним ситуаціям Бориспільського РУ ГУ ДСНС України у Київській області старший лейтенант служби цивільного захисту, який наголосив на категоричній забороні встановлення генераторів у приміщеннях, поблизу горючих матеріалів та на кріпленнях для кондиціонерів та на обов’язковому дотриманні інструкцій виробника з експлуатації та використання лише сертифікованої продукції.

Тарас Кравчук, начальник Бориспільського РУП ГУ НП у Київській області, інформував присутніх про нещасний випадок, що трапився на залізничних коліях на 24 км ПК 10 непарної колії по перегону Баришівка–Бориспіль, в результаті якого було смертельно травмовано малолітню дитину. Керівник поліції звернувся до присутніх з проханням проводити інформаційно-роз’яснювальну роботу серед населення громад Бориспільщини, з метою попередження і недопущення нещасних випадків в подальшому. Окремо наголосив на необхідності проведення інформаційно-роз’яснювальної роботи щодо неухильного дотримання правил пожежної безпеки в побуті, лісах, лісосмухах та місцях масового відпочинку та щодо дотримання правил безпеки на воді, особливо під час купального сезону.

На завершення наради очільник Бориспільщини рекомендував присутнім вжити вичерпних заходів щодо забезпечення доступу до публічної інформації шляхом систематичного завантаження та оновлення відкритих даних на власних офіційних веб-сайтах та Єдиному державному веб-порталі відкритих даних відповідно до вимог постанови КМУ від 21.10.2015 № 835  та на виконання розпорядження начальника КОВА від 10.05.2024 № 509.

За результатами наради очільником Бориспільщини дані відповідні доручення, терміни їх виконання та настанови щодо подальшої роботи.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора